Er du eller noen i familien allergisk eller kanskje sensitiv for parfyme? Da kan det være lurt å bruke allergivennlige vaske- og skyllemidler, både for å unngå og for å forebygge problemer med allergier og ømfintlig hud.

Men hva skal man velge – vaskemiddel i pulverform, eller flytende vaskemiddel? Det er litt avhengig av hva du skal vaske, og om du har noen spesielt vanskelige flekker på tøyet. Ved for eksempel kaffe- og rødvinsflekker kan pulvervaskemiddel være mer effektivt, men flytende vaskemiddel har også mange fordeler:

 • Det er enklere å dosere.
 • Det skaper ikke propper eller belegg i vaskemaskinen.
 • Det er lettere å skylle ut.
 • Du slipper risikoen for hvite striper på klærne.
 • Fargene holder lenger.
 • Det hindrer hvite tekstiler fra å bli grå og misfarget.

Neutral har i flere år samarbeidet med Astma- och Allergiförbundet om å utvikle allergivennlige produkter som er et godt valg for både voksne og barn. Neutral-serien inneholder vaske‑ og skyllemidler uten parfyme, fargestoffer og parabener for å redusere risikoen for allergi. De flytende vaskemidlene våre finnes både for kulørt‑ og hvitvask, i tillegg til at vi har et som er spesielt skånsomt for ull‑ og finvask.
 

Neutral flytende vaskemiddel kulørt

Dette milde, flytende vaskemiddelet er med på å bevare fargene på farget tøy, håndklær og sengetøy, samtidig som det fjerner vanskelige flekker mens det beskytter ømfintlig hud mot irritasjon.

Vaskemiddelet inneholder kun milde og allergivennlige ingredienser som passer for både ømfintlig babyhud og hud med eksem, og selvsagt for alle som vil vaske hudvennlig og parfymefritt. Neutral flytende vaskemiddel kulørt er dermatologisk testet og godkjent, samt miljømerket og produsert med 100 % fornybar energi.

 

Neutral flytende vaskemiddel hvitt

Dette flytende vaskemiddelet for hvite klær og andre hvite tekstiler bidrar til å beskytte sensitiv hud mot irritasjon og redusere risikoen for allergier. Uansett om du vasker sengetøy eller babyplagg fjerner vaskemiddelet vårt effektivt vanskelige hverdagsflekker og holder det hvite hvitt.

Neutral flytende vaskemiddel hvitt inneholder verken parfyme eller fargestoffer. Det er Svanemerket og dermatologisk testet og godkjent i samarbeid med Astma-Allergi Nordic og AllergiCertified. I likhet med kulørtvaskemiddelet er også dette produktet produsert med 100 % fornybar energi.

 

Neutral Flytende Ull & Finvask

Med dette flytende vaskemiddelet for ull og finvask kan du pleie både ømfintlige plagg og sensitiv hud på en og samme tid. Vaskemiddelet er nøye utviklet for å passe for alle hudtyper, også de mest sensitive.

Neutral Flytende Ull & Finvask fjerner effektivt smuss og flekker fra ull, dun, silke og andre ømfintlige tekstiler. Det er fritt for parfyme og fargestoffer og inneholder bare milde ingredienser uten enzymer – alt for å pleie klærne dine og redusere risikoen for hudirritasjon. Vaskemiddelet er egnet for både hånd- og maskinvask.

 

Vaskeråd for å redusere risikoen for allergi

 • Det er vanskelig å vite nøyaktig hvilke kjemikalier som har vært brukt ved produksjon av klær og andre tekstiler vi kjøper. Vask derfor alltid nye klær, sengetøy og håndklær med et allergivennlig vaskemiddel som for eksempel Neutral før du bruker dem for første gang.
 • Vær spesielt nøye med hvordan du vasker plagg for babyer og små barn, ettersom huden deres er ekstra ømfintlig. Klær produsert av naturmaterialer som bomull er å foretrekke, også for voksne.
 • Å dosere og vaske på riktig måte er nesten like viktig som å velge riktig vaskemiddel. Det kan oppstå allergi hvis du har dosert for mye vaske‑ og skyllemiddel, fordi det da blir vaskemiddelrester igjen i tøyet.
 • Håndklær, sengetøy og undertøy bør vaskes på 60 grader for å drepe alle bakterier.
 • Velg en ekstra skylling hvis du vil være sikker på at alle vaskeprodukter er fjernet fra tekstilene.

 

Her finner du flere tips og råd om hvordan du best vasker tekstiler hvis du eller andre i familien har ømfintlig hud.