Når vi snakker om hudirritasjon hos barn, bruker vi det medisinske uttrykket «høy risiko». Dette begrepet kan høres alvorlig ut, men det betyr bare at barn er mer utsatt for hudirritasjon hvis foreldre eller søsken allerede har blitt diagnostisert med en allergisk reaksjon.

Kunnskap om hvordan du kan unngå at huden til barna dine blir irritert, gir deg det beste utgangspunktet for å beskytte familien din, og derfor har vi samlet disse tipsene som hjelper deg med å gjøre nettopp det.

 

Regelmessig rengjøring gir et støvfritt hjem

I tillegg til støvpartikler kan partikler fra dyrehår og pollen hope seg opp i hjemmet ditt fra dag til dag. En regelmessig rengjøring minst én gang i uken, kombinert med en grundig rengjøring minst én gang i året, er viktige faktorer som hjelper deg å holde hjemmet ditt fritt for irritasjonskilder.

 

Hold luften ren

Luft ut alle rom i boligen ved å åpne vinduene et par ganger om dagen, bare i ti minutter eller deromkring – spesielt på badet etter dusjing og på kjøkkenet etter matlaging. Husk at det handler om å redusere fuktighetsinnholdet i luften, da et høyt fuktighetsnivå kan fremme forekomsten av støvmidd og mugg (som begge kan utløse eksem)1.

1 National Eczema Society – Factsheet, Household Irritants

http://www.eczema.org/documents/576 - p.3 “Central Heating and Humidity”.

 

Prøv å bygge opp et sterkt immunforsvar

Immunforsvaret er kroppens naturlige forsvar mot alt fra forkjølelser til infeksjoner. Hvis du kan amme barnet ditt, kan det være med på å gi barnets immunforsvar en skikkelig boost, som igjen kan bidra til å redusere risikoen for hudirritasjon.

 

Hold hjemmet ditt varmt hele vinteren

Om vinteren bør du prøve å holde innendørstemperaturen på rundt 20 grader. Dette behagelige nivået vil bidra til å redusere fuktighetsnivået og kan hindre at det utvikles mugg og støvmidd (som kan forårsake allergiske reaksjoner).

 

Vask nye klær før du bruker dem

Nye klær inneholder ofte kjemikalierester som kan forårsake allergiske reaksjoner, utslett eller irritasjon på tvers av alle hudtyper. Så for å sikre at det er behagelig å bruke klærne første gang, bør du alltid vaske nye klær før barnet får dem på. 

 

Hold myke leker rene og friske

Støvmidd samler seg ofte i myke leker, så vask dem annenhver uke på 60 grader.

 

Tørk klærne utendørs

Tørking av klær innendørs kan øke fuktigheten i hjemmet, derfor er det alltid best å tørke klærne utendørs. Hvis du ofte bruker tørketrommel, skal du huske å føre avtrekksslangen ut av boligen, slik at du ikke fyller hjemmet ditt med varm luft. 

 

Vær omhyggelig når du velger husholdningsprodukter

Når du velger produkter som oppvaskmiddel og håndsåpe, skal du se etter formler som bidrar til å redusere risikoen for hudirritasjon. Det betyr ikke bare at du skal unngå kjemisk produserte produkter: selv økologiske duftstoffer og eteriske oljer, som ofte brukes i naturlige produkter, kan irritere alle hudtyper. Se etter enkle og milde formler som Neutral. Hele sortimentet vårt produseres utelukkende med milde ingredienser som hjelper deg med å pleie barnets hud og redusere risikoen for allergiske reaksjoner.