Klør du i hodebunnen? Er den tørr, irritert eller kanskje den til og med flasser? Det er du ikke alene om – vårt nordiske klima med mange timer innendørs i tørre miljøer er dessverre ingen helsekur for hodebunnen. Hvis du i tillegg har sensitiv hud, er allergisk eller har eksem, er det svært vanlig at også hodebunnen blir rammet av problemer. Men det er effektiv og skånsom hjelp å få.

Det første du må finne ut, er om du har flass eller tørr hodebunn. Dette er nemlig to litt ulike problemer som kan trenge ulike løsninger. Neutral har spesialutviklede, skånsomme og effektive sjampoer som behandler både flass og tørr hodebunn.

Sjampo for tørr hodebunn

En tørr og kløende hodebunn må behandles skånsomt. Sterkt parfymerte sjampoer med intensive rengjørende ingredienser kan lett forverre problemene. Hvis det er mulig, er det lurt å redusere antall hårvasker, siden for hyppig vasking tørker hodebunnen enda mer ut. I tillegg er det smart å gjennomgå stylingproduktene du bruker. Er de sterke og parfymerte, bidrar også disse til uttørking og kløe. Problemene kan også reduseres ved ganske enkelt å bruke færre stylingprodukter.

Velg en mild og skånsom sjampo uten parfyme og fargestoffer og med lav pH-verdi for å behandle den tørre hodebunnen. Neutral Shampoo passer for alle hår- og hudtyper og bidrar til å redusere risikoen for hudirritasjoner og allergier. Sjampoen etterlater håret rent, velpleid og mykt.

  • Utviklet spesielt for ømfintlig hud
  • 0 % parfyme og 0 % fargestoffer
  • pH-verdi på 4,5–4,9
  • Dermatologisk testet
  • Svanemerket og testet i samarbeid med Asthma Allergy Nordic og AllergiCertified

Kompletter gjerne den skånsomme hudpleierutinen din med fuktighetstilførende Neutral Balsam som gjør håret mykt og lett å gre ut. Og for de dagene der du har det travelt eller bare vil ha med deg en flaske til trening, kan vi anbefale Neutral Shampoo 2-i-1, som vasker og myker opp håret i bare ett trinn – like mild og skånsom for hud og hår som alle de andre produktene våre.

 

Sjampo mot flass

Man vet ikke helt sikkert hva som forårsaker flass, men det er mye som tyder på at hodebunnen reagerer på en slags gjærsopp som lever naturlig på huden hos voksne. Hvis mengden av sopp øker eller du er ekstra ømfintlig for den, kan huden reagere med å produsere flere hudflak. Det er altså disse hudflakene som kalles flass og som havner på klærne når du klør deg i hodebunnen. Det finnes også flass som skyldes nettopp tørr hodebunn, og disse plagene øker vanligvis om vinteren, når luften er tørr og vi pakker hodet inn i tette luer. Også flass bør behandles med milde og effektive hårprodukter, som Neutral antiflass-sjampo. Den er utviklet spesielt for å rengjøre håret og hodebunnen og forebygge flass, samtidig som den er skånsom mot huden.

 

Les mer på Asthma Allergy Nordic og AllergiCertified om hvilke produkter du bør velge for å ta vare på ømfintlig og allergisk hud.