Bading og bleieskift er ofte en mulighet til å knytte kontakt med de aller minste, og senere, sammen med litt eldre barn, kan kanskje klesvalg og ulike frisyreeksperimenter være en kilde til glede. Deilige såper, badeskum, sjampoer, stylingprodukter, deodoranter og vaskeprodukter er naturlige innslag i slike sammenhenger, og hvem vil ikke nyte velduftende og morsomme produkter sammen med barna? Men dessverre er det en ulempe med disse produktene – parfyme er nemlig en av de vanligste kildene til allergier og utslett hos barn.

En undersøkelse utført av Läkemedelsverket i 2013 viste at bare 8 av 50 produkter spesifikt rettet mot barn var helt parfymefrie. Men i takt med økt bevissthet rundt parfymenes allergifremkallende egenskaper øker også antallet parfymefrie barneprodukter på markedet, noe som er svært positivt.

Det beste man kan gjøre for å unngå allergisk utslett hos barna, er å forebygge. Når de først har fått allergisk utslett, er det nemlig vanskeligere å bli kvitt det. Den beste måten å forebygge allergisk utslett på, er å unngå parfymerte produkter fullstendig. Dette gjelder selvsagt produkter du bruker direkte på barnets hud, som vaskeservietter, hudkrem, såpe, sjampo og tannkrem, men det er like viktig med produktene du bruker i nærheten av barnet, som vaske‑ og skyllemidler. For å være på den sikre siden er det selvsagt lurt å bruke bare uparfymerte produkter i hele husholdningen, så langt det er mulig.
 

Vårt engasjement for deg og barna dine

Neutral har helt fra starten hatt en ambisjon om å utvikle produkter som passer for den mest ømfintlige huden. For å hjelpe deg med å holde dine egne og barnas hudproblemer under kontroll har vi utviklet produktene våre i nært samarbeid med astma‑ og allergiforbundene i Danmark, Norge og Sverige. Takket være disse partnerne kan vi hele tiden tilby trygge produkter og utvikle rene, milde, farge‑ og parfymefrie produkter som bevarer fuktigheten i både din og familiens hud, og som samtidig forebygger og reduserer risikoen for hudallergi og overømfintlighet. 

Her finner du 5 verdifulle fakta om huden til babyen din – praktiske tips om ømfintlig hud, bading og hvorfor milde produkter fungerer best.

Bli kjent med våre milde og uparfymerte produkter for babyer og barn her