Alt du trenger til rengjøring av badet!

Badet er dessverre et yndet tilholdssted for både smuss og bakterier som gjør det uhygienisk og misfarger porselen og fliser. Hvis du bor et sted hvor vannet har høyt kalk- eller jerninnhold, blir misfargingene enda vanskeligere å bli kvitt. Men mist ikke motet – selv om det sikkert finnes aktiviteter som er morsommere enn å skure badet, er det enklere enn du kanskje tror! 

I starten bør du være litt forsiktig. Unngå harde rengjøringshjelpemidler som stålull, stive rotbørster eller grønn fibersvamp som kan ripe opp flatene og gjøre det lettere for bakterier og smuss å få feste. Bruk heller ikke sterke rengjøringsmidler som saltsyre, svovelsyre eller kaustisk soda, fordi de ødelegger de fine overflatene på porselen og fliser.

Overflatene på badet vasker du i stedet enklest med vann og det skånsomme allrengjøringsmidlet Neutral Universal Cleaning Spray. Rengjøringssprayen fjerner smuss effektivt, tørker raskt og etterlater ikke striper. Derfor passer den også utmerket til rengjøring av dusjvegger. Spray på, fjern smuss med en gummiskrape og avslutt med en myk, lofri klut.

Neutral Universal Cleaning Spray er dessuten særlig velegnet for deg som har sensitiv hud eller allergi, siden den er dermatologisk testet, Svanemerket og deklarert i samarbeid med Asthma Allergy Nordic. Rengjøringsmidlet er helt fritt for parfyme og fargestoffer, og flasken er produsert av 100 % resirkulert plast. Hvis for eksempel klosettet er svært skittent, kan du i stedet bruke den konsentrerte formen av Neutral All Purpose Cleaner, som selvsagt også er parfymefri og allergivennlig.

Men hva gjør du med de ekstra vanskelige kalkavleiringene? Disse forebygger du enkelt ved for eksempel å spraye utblandet eddiksyre (1 del eddik, 5 deler vann) på overflatene en gang i uken. Hvis kalkavleiringene har rukket å sette seg fast på overflatene, kan du i stedet bruke et av avkalkningsmidlene du får kjøpt i butikken, la det virke i 10–15 minutter og deretter fjerne belegget med en kraftig børste. 

Hvis klosettet har fått rustbelegg, fjerner du det enklest med oksalsyre, som fås kjøpt både i kolonialbutikker og byggevarehus. Hvis du har problemer med å få bort det gjenstridige gulbrune belegget langs vannflaten i klosettet, kan du helle i cirka 5 liter 50-graders varmt vann sammen med en Neutral Maskinoppvasktablett i små biter som løser seg opp. Vent i minst 15 minutter og børst deretter rent med toalettbørsten.1 Ved all bruk av rengjøringsmiddel anbefales det å bruke hansker for å beskytte sensitiv hud.