Symptomene på tørr hud kan endre seg fra dag til dag, avhengig av faktorer som været, stressnivået og de produktene du bruker. Les mer om hvordan du identifiserer enkle endringer i den daglige rutinen som kan hjelpe deg til å unngå tørrhet, og hvorfor Neutral er det ideelle valget for skånsom pleie.

Foreta enkle endringer    

Tenk over hvordan livsstilen din kan gi tørr hud, og se om det er noe du kan gjøre annerledes. Små endringer i alt fra kontormiljø til valg av vaskemiddel kan gjøre en stor forskjell.

 

Vinterhuden er ofte tilbøyelig til å bli tørr: Luft kan holde på mer vanndamp ved høyere temperaturer, så på en veldig kald dag er det nesten ingen fuktighet i luften. Du kan bidra til å beskytte huden mot kulden ved å verne huden mot vind og sol.

 

Hyppig vask er en annen synder når vi snakker om tørr hud, og særlig for hendene. Hvis kronisk tørrhet og sprukne hender ikke behandles, kan det føre til en form for irritativt kontakteksem. Huden kan bli sårbar og utvikle allergi overfor de produktene du bruker, og det kan føre til allergisk dermatitt. Neutral flytende såpe fjerner effektivt smuss og beskytter samtidig hudens naturlige pH for å minimere risikoen for hudirritasjon og hudallergiske reaksjoner.

 

Fuktgivende hudpleie

Hudpleie handler om biologi: Du vil gjerne hjelpe huden din med å opprettholde en optimal fuktbalanse i forhold til det omgivende miljøet. Epidermis, også kalt overhuden, fungerer som en delvis fuktbarriere og bidrar til å regulere fuktnivået i huden.

 

Fukt hjelper lipidstrukturene, eller fettsyrene, mellom cellene i stratum corneum med å opprettholde en flytende tilstand. Vask med sterke såper fjerner både ytre og indre lipider, noe som skader stratum corneum og forstyrrer denne barrieren. Dette kan utløse en ond sirkel med uttørking: Jo mer skade det ytterste hudlaget utsettes for, desto vanskeligere er det for det å opprettholde et optimalt funksjonsnivå.

 

Neutrals hodebunns-, ansikts- og kroppsprodukter er dermatologisk testet og produsert uten parfyme eller fargestoffer, og gir en friskere og myk opplevelse uten hudirritasjon.  

 

Milde husholdningsprodukter

Sterke vaskemidler og flytende rengjøringsmidler er spesielt skadelige. For å unngå problemer bør du alltid lese etikettene på de produktene som huden din kommer i kontakt med. Ideelt sett er det best å velge produkter med så få kjemikalier eller tilsetningsstoffer som mulig. Våre vaske- og oppvaskprodukter er utviklet slik at de er skånsomme mot huden din, samtidig som de fjerner flekker og gjør klærne dine myke. Det betyr at du kan få de samme rene resultatene som du forventer, kombinert med en myk overflate som gir deg en følelse av velvære hele dagen.