Hudpleie er et bredt område. Det kan handle om å tilføre fuktighet til tørr hud på kroppen, anti-ageing-produkter for ansiktet, ekstra omtanke for små barns ømfintlige hud eller spesiell hudpleie for personer med allergi eller atopisk eksem. Felles for alle produkter vi utvikler hos Neutral er at de er tilpasset ømfintlig hud, men de passer selvsagt for alle som ønsker å bruke mild og skånsom hudpleie – også for å forebygge. 
 

Hva innebærer sensitiv hud?

Sensitiv hud kan deles inn i en rekke kategorier, men for å tydeliggjøre begrepene fokuserer vi på de store gruppene: tørr/ømfintlig hud, hud med atopisk eksem samt ømfintlig hud hos små barn.

  • Sensitiv hud har en ømfintlig hudbarriere som ofte har overflatiske blodkar. Den kan reagere med rødhet, flassing, utslett og hevelse på ytre påkjenninger som sol, tørr luft, vind, kulde og altfor intensiv vasking. Sensitiv hud kan også reagere på stress, alkohol, sterkt krydret mat, kaffe eller røyking.
  • Eksem er en samlebetegnelse for flere ulike hudproblemer. Atopisk dermatitt, som også kalles atopisk eksem, er den vanligste formen. Atopisk dermatitt er som regel arvelig, og av og til går den hånd i hånd med astma og høysnue. Eksem kan variere svært mye i alvorlighetsgrad fra person til person, men som regel arter den seg i form av betent, kløende hud med små blemmer. Når blemmene sprekker, danner de utslett med skorper.
  • Babyer og små barn har svært tynn hud, og derfor trenger de hjelp til å bevare det naturlige fettet i huden. Huden deres har også høyere pH-verdi enn voksen hud, og de er derfor mer utsatt for irritasjon fra parfyme og kjemikalier som kan finnes i både såpe, kremer og tekstiler.

 

Hvilken type hudpleie passer for sensitiv hud?

Det beste du kan gjøre for å forebygge irritasjon, allergi og eksem er å velge hudpleieprodukter med omhu. Vi har helt fra starten hatt en ambisjon om å utvikle produkter som passer for den mest ømfintlige huden. For å hjelpe deg med å holde dine egne og barnas hudproblemer under kontroll har vi utviklet produktene våre i nært samarbeid med astma‑ og allergiforbundene i Danmark, Norge og Sverige. Takket være disse partnerne kan vi hele tiden tilby trygge produkter og utvikle rene, milde, farge‑ og parfymefrie produkter som bevarer fuktigheten i både din og familiens hud, og som samtidig forebygger og reduserer risikoen for hudallergi og overømfintlighet. 

 

Utforsk gjerne våre skånsomme hudpleieprodukter for sensitiv hud: https://www.neutral.no/produkter.html

 

Les mer om vår nordiske samarbeidspartner her: https://www.asthmaallergynordic.com/