Å bade babyen er en koselig måte for dere å knytte dere til hverandre på. Dere bader kanskje sammen i badekaret, eller kanskje vasker du babyen i en praktisk badebalje. Uansett er det viktig at babyen sitter sikkert og stabilt og at du holder babyen under oppsyn hele tiden. Hold barnet med den ledige armen slik at han eller hun kan støtte hodet og nakken mot armen din.

Babyer har ømfintlig hud som må behandles med både omtanke og ettertanke. Huden til en nyfødt baby er svært tynn og mister lett fuktighet. Derfor er det viktig å bruke milde vaskeprodukter som tilfører fett, for å hjelpe til med å bevare det naturlige fettet i huden. Babyhuden har dessuten høyere pH-verdi enn voksen hud, så derfor bør du velge pH-nøytrale produkter som ikke forstyrrer den skjøre balansen i huden.

Husk også at babyer ikke trenger å bades mer enn 1–2 ganger i uken. For mye kontakt med vann kan nemlig tørke ut huden og øke risikoen for utslett og irritasjon. På de fleste dager er det mer enn nok å bare vaske dem med en svamp eller med Neutral babyvåtservietter.

Når det er tid for et bad, bør du bruke vaskeprodukter uten såpe, parfyme eller fargestoffer. Mange eksperter mener at man ikke trenger å bruke sjampo i det hele tatt når barna er helt små, det holder å vaske håret med vann. Hvis du likevel har lyst til å bruke en skånsom babysjampo, kan vi anbefale Neutral Baby Shampoo, som gjør håret rent uten å irritere huden.

For å unngå at babyens hud blir irritert, bør du altså allerede fra starten velge milde, uparfymerte produkter som ikke tørker ut barnets hud. Neutral-serien for babyer og barn gir den ømfintlige huden en god start i livet. Produktene produseres uten parfyme og fargestoffer, og de er utviklet spesielt for å beskytte huden hos barn og babyer mot irritasjon. Prøv gjerne Neutral babyolje, som du kan dryppe i badevannet for å gi fuktighet, bruke ved babymassasje og som behandling ved skurv/flasseksem.

Husk at:

  • Du alltid må holde babyen under oppsyn når dere bader.
  • Babyer trenger bare å bade 1–2 ganger i uken.
  • Du bør bruke milde produkter uten parfyme eller fargestoffer.

Unngå:

  • Produkter med høy pH-verdi
  • Produkter med parfyme eller fargestoffer
  • Å bade babyen for ofte.

 

Vårt engasjement for deg og barna dine

Neutral har helt fra starten hatt en ambisjon om å utvikle produkter som passer for den mest ømfintlige huden. For å hjelpe deg med å holde dine egne og barnas hudproblemer under kontroll har vi utviklet produktene våre i nært samarbeid med astma‑ og allergiforbundene i Danmark, Norge og Sverige. Takket være disse partnerne kan vi hele tiden tilby trygge produkter og utvikle rene, milde, farge‑ og parfymefrie produkter som bevarer fuktigheten i både din og familiens hud, og som samtidig forebygger og reduserer risikoen for hudallergi og overømfintlighet.