Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Ta vare på huden

1. Skyll grundig

Skyll huden godt for eventuelle såperester etter dusj og vask, for å unngå at du går rundt med såperester som kan gi hudirritatjon.

2. Etter dusjen

Gi huden fuktighet med krem eller lotion etter hver dusj. Hvis du gjør dette innen fem minutter etter dusjen, sørger du for at huden holder på fuktigheten.

3. Skrubb huden

Overhuden vår består av to lag. Det ytterste hudlaget består av døde celler kaltstratum corneum eller hornlaget. Det er viktig å skrubbe huden for å fjerne døde hudceller, slik at produktene du bruker trenger skikkelig inn og tilfører fuktighet.

4. Spis fornuftig

Spis et variert kosthold med masse frisk frukt, friske grønnsaker og fiber, og begrens inntaket av fett, salt og sukker. Vitaminer og mineraler har en fordelaktig effekt på huden. Vitamin B hjelper deg for eksempel med å bevare en sunn og frisk hud.

5. Slutt med fargestoffer og parfyme

Unngå så langt det går å bruke produkter som inneholder fargestoffer og/eller duft – både naturlige og syntetiske. Velg produkter som er godkjente av Norges astma- og allergiforbund for å sikre at produktene du kjøper, gir minst mulig risiko for utvikling av allergier. 


1. Rens huden

Fjern sminke og rens ansiktet hver morgen og kveld, og avslutt dette ritualet med en pleiende ansiktskrem.

2. Drikk vann

Drikk mye vann. Vann har stor innvirkning på hudens væskebalanse og er nødvendig for å holde den spenstig. Det er svært individuelt hvor mye en person bør drikke, men som en tommelfingerregel bør du minst drikke 1,5 liter væske – og helst vann – om dagen.

3. Unngå lange bad

Unngå å ta lange varme bad, da varme bad tørker uthuden ved å fjerne dens naturlige beskyttende fettlag.
Tørrr hud kan være første skritt på veien mot eksem.

4. Unngå å dusje lenge

Unngå å stå lenge i dusjen, ettersom varmt vann tørker ut huden ved å fjerne det naturlige, beskyttende fettlaget. Tørr hud kan være første skritt mot eksem.

5. Pass på PH-balansen

Mange produkter inneholder bestanddeler som kan forstyrre PH-balansen. Hold deg til produkter som ikke inneholder sterke bestanddeler, som alkohol, mineralolje, petroleum, parafin, lanolin osv. for å bevare din naturlige PH-balanse.

6. Klapp kroppen tørr

Klapp kroppen tørr med lette bevegelser etter at du har dusjet/badet i stedet for å gni den tørr med håndkleet. Dermed skåner du huden for unødvendig irritasjon. Avslutt med fuktighetskrem.

TOP