Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Oppvaskens ABC

1. Bruk oppvasktabletter

Bruk oppvasktabletter i oppvaskmaskinen for å unngå overdosering. Hvis du bor i et område der hardheten på vannet er over 21 dH*, er det anbefalt å bruke et glansmiddel sammen med vaskemiddelet. Du kan enkelt få informasjon om vannets hardhet der du bor ved å kontakte det lokale vannverket.

*dH = måleenhet for hardhet i vannet. Se nedenfor for referanse.
MålingMykt vann: 8 dH
Middelhardt vann: 8-14 dHHardt vand: 14 dH

2. Dosere oppvaskmidler

Hvis du bruker konsentrert oppvaskmiddel når du tar oppvasken for hånd, skal du kun bruke ca. 4ml til fem liter vann.

3. Unngå unødig vannforbruk

Når du skyller kopper og fat før du setter dem i oppvaskmaskinen, brukes det unødig mye vann. Skrap av matrestene, og la oppvaskmaskinen gjøre resten.

4.Fjerne fastbrente rester

Bakepulver og oppvasktabletter er effektive midler til å få bukt med gjenstridige rester i gryter og panner. Legg i en oppvasktablett eller dryss over bakepulver, ha i litt vann så det dekker, og la stå i noen timer – eventuelt over natten – slik at restene løsner. Fjern deretter restene med en oppvaskbørste eller svamp.

5. Fikse på matte glass

Hvis glass har fått et melkehvitt belegg eller flekker, fjernes dette ved å plassere dem i en balje med varmt vann og eddik. Bruk 2 dl eddik for hver liter vann.

6. Desinfiser oppvaskbørsten

Husk å desinfisere oppvaskbørsten eller svampen med kokende vann etter hver oppvask. Kast den når den ser gammel og slitt ut, eller lukter vondt. Smuss og bakterier fester seg lett på disse tingene.

7. Vask panner og kasseroller rene

Det er ikke alltid så lett å se om kasseroller og panner er rene etter hver oppvask. Men ved å gni en finger over den innvendige overflaten, kjenner du om det fortsatt ligger et fettbelegg i kasserollen eller pannen.

8. Husk glansmiddel

Glansmiddelet gjør at vannet i oppvaskmaskinen renner lett over tallerkener, glass og bestikk uten å etterlate flekker og striper. Doseringen kan variere fra maskin til maskin, men hvis serviset virker fettet, kan det være et tegn på overdosering.

9.Spar på vannet

Du bruker mer vann og oppvaskmiddel hvis du tar oppvasken under rennende vann. Hvis oppvasken er liten, kan du bruke en bolle eller en kopp med et par dråper oppvaskmiddel i vannet.

10. Bytt kjøkkenhåndkle

Bytt kjøkkenhåndkle hver dag, selv om det ikke virker skittent. Et kjøkkenhåndkle er grobunn for bakterier, derfor skal det vaskes på minst 60 grader.

TOP