Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Vinter

Vinter

1. Bruk en fet krem

Sørg for at huden ikke tørker ut om vinteren ved å smøre den inn med krem, slik at du opprettholder hudens fuktighetsbalanse, barrierefunktion og og dermed reduserer risikoen for irritasjon. Vær ekstra oppmerksom på ansikt, hals, albuer og føtter om vinteren. Bruk alltid uparfymerte kremer uten farge og parabener, og smør inn huden 15–30 minutter før du går ut. 

2. Unngå statisk elektrisitet

Om vinteren, når luftfuktigheten er lav, er det lurt å bruke tøymykner for å fjerne statisk elektrisitet i klærne – spesielt i syntetiske stoffer. En god, konsentrert tøymykner gjør også klærne mykere slik at de blir enklere å stryke. 

3. Støvete julepynt

Julepynt, lysestaker og andre dekorasjoner er ofte støvete etter oppbevaring. Sørg for å tørke støv av disse før du tar dem i bruk. På denne måten unngår du og familien allergiske reaksjoner på husstøvmidd.

4.Bruk hansker og håndkrem

Huden på hendene er spesielt utsatt i vinterkulden. Bruk votter eller hansker når du er ute, slik at du ikke utsetter huden for sterk kulde. Bruk også en pleiende håndkrem som raskt trenger inn i huden uten å kjennes fettete. Bruk alltid uparfymerte håndkremer uten farge eller parabener.

5. Vær obs på teatersminke

Vær forsiktig med sminke på barna når de skal kle seg ut, ettersom den kan inneholde allergifremkallende stoffer. Kjøp uparfymerte, faste farger, og ikke la sminken sitte på for lenge i ansiktet. Husk å bruke en fet underlagskrem på huden under sminken.

6. Vinterslitte lepper

Lepper er svært utsatte i kulden. Hvis du har veldig tørre lepper, kan du ta en gammel tannbørste og børste over leppene før du legger deg om kvelden, for å fjerne døde hudceller. Påfør deretter en god leppepomade som kan virke over natten. Bruk alltid uparfymerte leppepomader uten farge og parabener. 

7.Småbarn og krem

De fleste barn med eksem har det verst om vinteren, og du kan rett og slett ikke bruke for mye fuktighetskrem. Smør barnet godt inn med en fet krem på hele kroppen. Gjør det til en god opplevelse – sett på god musikk, lek med kremen på huden, og start alltid med å smøre de stedene barna liker. 

8. Tepperens

Nysnø er perfekt til tepperens. Legg gulvteppene med mønstersiden ned i snøen og trø på det – et par hoppende barn gjør også underverker. Snøen suger ut støvet, og kulden gjør at ulla i teppet reiser seg. Lammeskinn og ullpledd har også godt av denne behandlingen. 

9. Vinter og menns hud

Det er ikke bare kvinner og barn som får tørr hud om vinteren. De fleste menn glemmer bare å gjøre noe med problemet. Hvis du er en av dem, eller har en ektefelle eller kjæreste som glemmer å bruke fuktighetskrem, kan du godt introdusere denne vanen med en allergivennlig bodylotion.

10. Farvel til saltskjolder på fottøy

Saltskjolder på vintersko er irriterende og ser ikke pent ut. Lag et mildt såpevann, og vask bort skjoldene med en myk svamp. Trykk lett med litt eddik for å fjerne eventuelle såperester.


TOP