Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Høst

høst

1. Regntøyallergi

Det er viktig å være godt innpakket når regnet høljer ned. Vær imidlertid oppmerksom på at barns regntøy inneholder PVC og ftalater som kan virke hormonforstyrrende. Barn har en tendens til å suge og tygge på krager og ermer.

2. Halloween-sminke

Vær forsiktig med sminken når barnet ditt skal kle seg ut, da den kan inneholde allergifremkallende stoffer. Kjøp uparfymerte produkter, og bruk faste farger i stedet for flytende. Bruk en god underlagskrem under sminken.

3. Vind, regn og røde kinn 

Det ustabile høstværet er eksemens verste fiende. Den viktigste behandlingen er derfor forebygging med en fet, uparfymert fuktighetskrem når det blir skiftninger i været. Små barn er spesielt utsatt, og får tørre, kløende og røde kinn. 

4. Hold deg varm med bomull

Bruk et bomullsskjerf når høstkulden og vinden setter inn. Et bomullsskjerf irriterer ikke huden så mye som ull, og er det beste valget i overgangsperioden før kulden biter seg fast.

5. Høstlepper

Lepper kan være utrolig følsomme for værskiftet mellom sommer og høst. Ta derfor ekstra godt vare på leppene i denne årstiden. Bruk en pleiende leppepomade uten parfyme, farge eller parabener for å unngå tørre lepper.

6. Myke hender

Mange av oss bruker ikke hansker om høsten, og hendene er derfor svært utsatte for vær og vind. Plei dem derfor med en god håndkrem godkjent av astma- og allergiforbundet*, så unngår du tørre hender. *Norges astma- og allergiforbund.

7.Soppsporer 

Skogen og løvverket er vakkert om høsten. Men kongler, grener og andre naturlige høstdekorasjoner kan inneholde soppsporer, som kan forårsake luftveisproblemer når de kommer innendørs. Husk derfor alltid å vaske og tørke kongler og grener grundig før du tar dem med inn.

8.  Håndvask mot bakterier 

Dette er sesongen for rennende neser og nysing. Lær barna å alltid vaske hendene når de har pusset nesen, for å unngå spredning av bakterier. Velg en god, nøytral såpe uten parfyme eller kunstige fargestoffer, slik at det er enkelt for barna å vaske hendene på badet eller på kjøkkenet.

9. Forleng duften av sommer

Høstværet kan også være fantastisk. Når du henger ut klesvasken til tørk, blåser vinden bort løse fibre fra tøyet, og tøyet blir mykere.

10. Tid til impregnering

Nå er det snart årstiden for vinterdressen. Husk at impregneringen holder lengre hvis du vasker vinterdresser skikkelig. Bruk et skånsomt vaskemiddel uten enzymer, og følg vaskeanvisningen nøye. 

TOP