Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Sommer

Sommer

1.Sommerhud

Ta korte, kjølige dusjer, så minimerer du uttørkning av huden. Plei huden med fuktighetskrem straks etter dusjen, slik at huden bevarer fuktigheten bedre. Husk å beskytte huden i den skarpe sommersolen. 


2. Beskytt huden

Husk å beskytte huden din i den skarpe sommersolen. Det kan ikke sies ofte nok! Bruk solkrem med høy solfaktor på hele kroppen når du soler deg eller tar et bad, og unngå solen mellom kl. 12.00 og 15.00 når solstrålene er på sitt skarpeste. Du skal bruke en håndfull solkrem til en voksen kropp. 


3. Solbrent 

Du må behandle solbrenthet så raskt som mulig. Hvis du ikke har en ettersolingskrem, kan du helle kald melk i en sprayflaske og spraye på den solbrente huden hver time. Laktosen roer huden, og den kalde melken virker nedkjølende på røde områder. 


4. Barn og krem

Barn er ikke spesielt begeistret for å bli innsmurt med solkrem, prøv derfor å gjøre det til en hyggelig stund. Dere kan lytte til musikk, lage «leopardflekker» på huden osv. Begynn med de mer tilgjengelige områdene, som ben, armer og kinn. Det er en god vane å bruke solkrem, og derfor er det viktig at barna lærer dette i tidlig alder.

 

5. Våtservietter på reisen

Ta med uparfymerte våtservietter uten fargestoffer når du reiser på ferie. Våtservietter kan brukes til alt fra å tørke av smuss til å kjøle ned ansiktet på en varm sommerdag. De er også praktiske når du ikke har tilgang på vann eller såpe. Husk å se etter allergivennlige produkter for å minimere risikoen for hudirritatjon.  

  

6. Vakre sommerben

Sommer og sol betyr bare legger – helst uten hår. For å irritere huden minst mulig under barbering bør du skrubbe leggene først for å fjerne døde hudceller. Husk å barbere deg i hårets vekstretning, og avslutt med en god, uparfymert lotion uten fargestoffer.


7. Rikelig med vann

Det kan ikke sies ofte nok: Husk å drikke vann, spesielt når det er varmt. En voksen må drikke minst 6–8 glass vann om dagen. Det eneste kroppen har mer bruk for enn vann, er oksygen. Hvis huden ikke får tilført nok væske, mister den elastisiteten. Dette kan du teste selv ved å løfte opp huden på hånden med fingrene – den skal trekke seg tilbake umiddelbart når du slipper.


8. Bort med iskremflekker 

De fleste barn og voksne elsker iskrem. Du kan enkelt fjerne spor av iskrem fra klærne ved å gni inn litt oppvaskmiddel på flekken før vask. Og husk at det er en myte at parfymerte vaskemidler virker bedre. Produkter godkjent av astma- og allergiforbundet er like effektive.  


9. Spar på sminken 

Det er ingen grunn til å bruke overflødig sminke om sommeren når solen gir en naturlig glød. Bruk derfor sommeren til å skåne huden for de unødvendige kjemikaliene. Husk selvfølgelig å bruke en god fuktighetskrem og solkrem når du går ut i solen.


10. Fjern svetteflekker

Etter varme sommerdager har kanskje klærne dine fått noen leie svetteflekker. Disse fjerner du enkelt ved å bløtlegge dem i vanlig husholdningseddik i et par timer. Vask deretter klærne i et allergivennlig vaskemiddel.


TOP