Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Vår

vår

1. La huden puste i vårluften

Våren er årstiden for det lett transparente utseendet med frisk og naturlig hud. La huden være fri for tunge underlagskremer og pudder, og gi det næring med milde og fuktende ansiktskremer uten parabener og parfyme.


2. Pass deg for solen

Etter en lang og mørk vinter er det deilig å komme ut i vårsolen, men huden er ikke vant til solens skarpe stråler så tidlig på året. Du må derfor bruke solkrem om våren, sommeren og unngå langvarig soling for å redusere risikoen for soleksem og sår hud. 


3. Påskedekorasjoner har bjørkepollen

 Vår og påske henger sammen, og det er en morsom tid med dekorering av greiner med malte påskeegg. Men unngå greiner av piletre fordi de gir samme symptomer som bjørkepollenallergi, med nysing, rennende nese og røde øyne.


4. Hold pollen utendørs 

Pollensesongen starter tidlig om våren. Det er spesielt ille for allergier som reagerer med pollen fra bjørk, or og hassel. Hvis du får høysnue, er det lurt å lufte ut om morgenen og om kvelden når det er mindre pollen i luften. Unngå å tørke klær utendørs i løpet av vårmånedene. Skyll nese og øyne med saltløsning, og vask håret når du kommer hjem hvis du har blitt utsatt for pollen. 


5. Rengjør møbler uten kjemikalier

Når solen endelig titter frem og gir varme dager etter en lang vinter, er det på tide å hente frem hagemøblene. La barna hjelpe til når møblene skal vaskes, klargjøres og kanskje også få et nytt malingstrøk til den nye sesongen. Men husk å bruke miljøvennlige produkter. Se etter produkter med lav MAL*-kode på din lokale byggevarehandel. Disse produktene minimerer risikoen for inhalering og hudkontakt.*Måleteknisk Arbejdshygiejnisk Luftbehov er et dansk kodenummer på produkter som opplyser om hvordan du kan beskytte deg mot helsefarer forbundet med arbeid med et spesifikt kjemisk produkt.   


6. Vask pollen ut av håret

Minimer irritasjonen av pollenallergi ved å vaske eller skylle håret før du legger deg, sånn at du unngår å få pollen med deg i senga.


7. Vårrengjøring

Når solen begynner å skinne og våren endelig er her, er tiden inne for den store vårrengjøringen. Vinduer, skap, dyner og puter må vaskes. Husk å vaske og rengjøre alt i hjemmet ditt grundig én gang i året for å minimere mengden husstøvmidd. 


8. Bytt kremer

Hele vinteren smører vi oss inn med fetere kremer, men så snart frosten slipper taket er det på tide å bytte til en mindre fet krem. Huden er ikke så sensitiv om våren som om vinteren. Husk også solkrem utenpå den vanlige ansiktskremen. 


9. Frisk luft forbedrer inneklimaet

Slå av radiatorer og varmeovner, og la så mange vinduer som mulig stå åpne. Ønsk våren velkommen inn i hjemmet. Frisk vårluft bidrar til et godt inneklima.


10.Vaske vinduer

Man legger lett merke til skitne vinduer i vårsolen etter en lang, mørk vintersesong. Vask og puss vinduene med lunkent vann, litt vaskemiddel og eddik – og stå over kjemikaliene. Gjør vindusvasken til en lek, så kan barna også hjelpe til.

TOP