Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Råd om allergi

Her er noen tips for å skape et bedre innemiljø:

 1. Rengjør huset grundig én gang i uken.  Velg rengjøringsmidler uten parfyme, ettersom parfyme kan utløse astmasymptomer.
 2. Luft alle rom tre ganger om dagen i 5–10 minutter og etter dusj, matlaging og rengjøring. Ha 20 grader celsius i huset om vinteren. Dette reduserer luftfuktighet og kan forhindre mugg og støvmidd. 
 3. Ikke tørk klærne innendørs, for det kan øke luftfuktigheten og utviklingen av støvmidd. Hvis du bruker tørketrommel, må den ha utendørsventilasjon. 
 4. Unngå sigarettrøyk. Det forverrer astmasymptomer og faren for å utvikle astma og astmatisk bronkitt.

HER ER FLERE TIPS HVIS DU ER ALLERGISK MOT STØVMIDD:

 1. Vask dyner, puter og overmadrasser fire ganger i året på 60 grader og sengetøy hver eller annen hver uke.
 2. Støvsug madrassen for å redusere støvmidd.

HER ER FLERE TIPS HVIS DU HAR EKSEM:

 1. Velg hygieneprodukter uten parfyme, unødvendige konserveringsmidler eller farge. Disse innholdsstoffene kan irritere sensitiv hud og forverre tilstander som dermatitt og eksem. Det øker også faren for kontaktallergi.
 2. Unngå svært varme dusjer og for mye såpe, noe som kan fjerne de naturlige oljene som beskytter huden mot irritasjon. 
 3. Smør huden med uparfymert bodylotion umiddelbart etter at du har dusjet, for å gjenopprette det naturlige fuktighetsnivået i huden og forhindre tørr, sårbar hud.
 4. Bruk hansker når du rengjør, og velg rengjøringsmidler uten parfyme og unødvendige konserveringsmidler.
 5. Hånddesinfeksjon i stedet for vann og såpe kan være en god løsning i visse tilfeller. Velg alltid hånddesinfeksjon med glyserin og uten parfyme.  

Alle Neutral-produktene bærer logoen til Norges Astma- og allergiforbund. Dette betyr at organisasjonen har kontrollert ingrediensene, blant annet at de ikke inneholder parfyme, og vurdert at de utgjør minimal risiko basert på den nyeste forskningen.

TOP