Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Små barns følsomme hud

Hvis du er nybakt forelder, har du sikkert masse spørsmål om babyens hud. Hvor ofte bør babyen bades? Er det nødvendig med sjampo? Skal jeg smøre babyen med krem?

Faktisk er det ikke så vanskelig. Det handler om at du blir kjent med huden til det lille barnet ditt og stoler på din dømmekraft. Noen ting er hyggelige å vite når det gjelder små barn og hud.

Huden er fra fødselen kroppens største og viktigste organ. Huden beskytter kroppen mot ytre påvirkninger som bakterier og virus, og regulerer kroppens væskebalanse. Huden til en nyfødt baby er tynn, blir lett tørr og har ennå ikke bygd opp en bakterieflora som beskytter mot fremmede mikroorganismer.

Derfor er det viktig at du allerede fra begynnelsen holder øye med om barnets hud har det bra. Når du sørger for at huden ikke blir tørr og holder deg til milde, parfymefrie produkter, kan du i mange tilfeller unngå hudproblemer.

Neutral er et godt valg når du vil gi babyens hud en god start. Neutrals babyserie er uten parfyme, farge og andre stoffer som kan irritere huden.

Få svar på noen vanlige spørsmål om barn og hud her.

TOP