Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Daglig pleie av små barn

En baby blir ikke skitten eller svett på samme måte som en voksen. Men sart babyhud skal pleies og holdes øye med, så du forebygger at små hudproblemer vokser seg store. Ta deg god tid til å pleie babyen, og gjør tiden på stellebordet til en hyggestund.

Plei hudfoldene

Babyer har mange hudfolder som skal pleies for å unngå rødhet. Rens hudfoldene hver dag med en myk vaskeklut dyppet i lunkent vann og litt Neutral babyolje. Klapp foldene helt tørre etterpå med et mykt håndkle. Hvis du ikke har tilgang til vann, kan du rense foldene med Neutral våtservietter.

Bad til baby

De første månedene trenger du bare bade babyen 1-2 ganger i uken. Bruk lunkent vann (håndledds- eller albuevarmt, 37 grader). Tilsett eventuelt et par dråper babyolje.

Tørk den sarte huden med et mykt håndkle etter bad. Ikke glem hudfoldene, området bak ørene, bleieområdet og armhulene. Klapp forsiktig huden tørr, da huden er spesielt sart her. Smør barnets hud med krem hvis den virker tørr.

Babyens hår

Du trenger ikke bruke hårsjampo til babyen. Det er som regel nok å skylle håret med vann. Hvis barnet har mye hår, kan du bruke litt babysjampo som masseres forsiktig inn i håret og skylles ut. Vask håret helt til slutt, så ikke den lille sitter i sjamporestene.

Bleieskift og rød hud

Huden under bleien er spesielt utsatt for fukt og friksjon. Hold derfor godt øye med rødhet og utslett i bleieområdet. Hvor ofte bleien skal skiftes, avhenger av hvor ofte og hvor mye barnet ditt spiser. Hvis huden i bleieområdet blir rød og irritert, smører du den med salve. Vask og tørk huden grundig først. Og gi den sarte huden tid til å bli luftet ved hvert bleieskift.

Vask av babyklær

Bruk uparfymert vaskemiddel og skyllemiddel til klær og sengetøy. Da forebygger du at babyens sarte hud blir irritert. Skyllemiddel gjør klærne mykere og minsker hudirritasjonen som kan oppstå når klærne gnis mot huden.

TOP