Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Vanlige hudproblemer hos små barn

Tørr hud

Hvis barnet har tørr hud, smører du huden ofte med en parfymert krem. Ellers kan tørr hud utvikle seg til sprekker og irritasjon.

Rød stump

Små barn får lett rød stump. Hvis huden i bleieområdet blir rød og irritert, kan du pleie huden med en beskyttende salve. Vask og tørk huden grundig først. Og gi den sarte huden tid til å bli luftet ved hvert bleieskift.

Knopper på huden

Noen dager etter fødselen kan babyer på kviselignende knopper. De kalles hormonknopper. De kan spre seg til hele kroppen. Men fortvil ikke. De er ufarlige og forsvinner vanligvis av seg selv. Når babyen er rundt fire uker, kan den få noen andre knopper som skyldes at talgkjertlene tilstoppes. De ligner hudormer og forsvinner vanligvis av seg selv. Hvis du er i tvil om noe, viser du knoppene til helsesøster.

Skurv i hodebunnen

Ganske mange små barn får skurv i hodebunnen. Det er helt vanlig. Skurv er gulbrune flak som ligner flass. De kan også bli til gulaktige skorper og sitte i øyenbrynene. Man vet ikke helt hva skurv kommer av. Kanskje skyldes det mangel på fett i huden. Men jo hurtigere du fjerner den begynnende skurven, jo hurtigere forsvinner den igjen.

Du kan fjerne skurv ved å gni Neutral Intensiv cream eller babyolje i hodebunnen før sengetid. Hvis barnet har mye hår, deler du håret inn i skiller og smører litt krem/olje i hvert skill. Ta på barnet en bomullslue til neste morgen. Neste dag har skurven løsnet og du kan fjerne flakene med en fin kam eller gni den av med en frottéklut.

Hvis det er noe skurv igjen, gjentar du behandlingen etter et par dager. Deretter kan du vaske håret med en mild babysjampo.

TOP