Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Vanlige spørsmål

Kan parfyme gi allergi?

Ja. Parfymer kan gi allergi. Hvis et produkt inneholder én eller flere parfymer, vil det være angitt i deklarasjonen som "parfyme", "duft" eller "aroma". Når du kjøper produkter som er merket med DEN BLÅ KRANS, unngår du blant annet parfyme og minimerer risikoen for at barnet ditt utvikler allergi.

Er naturlige og økologiske ingredienser bedre for huden?

Nei. Mange tror feilaktig at økologiske eller naturlige ingredienser er mer allergivennlige enn syntetiske. Men det er de ikke. Økologiske produkter inneholder ofte ingredienser som kan gi allergi. Et eksempel er det naturlige duftstoffet limone, som finnes på listen over de 26 mest allergifremkallende ingredienser fra EU.

Er det mer sannsynlig at barn vil utvikle kontakteksem hvis de har eller har hatt barneeksem?

Ja. Ny forskning viser at barn med barneeksem (atopisk dermatitt) har større risiko for å utvikle allergisk kontakteksem (kontaktdermatitt) overfor nikkel og parfyme.

Hvor ofte bør babyer bades?

De første månedene etter fødselen er det nok å gi babyen et bad 1-2 ganger i uken. Bruk lunkent vann (håndledds- eller albuevarmt, 37 grader). Tilsett et par dråper babyolje i vannet. Men husk på at barnet kan bli glatt av oljen.

Skal du smøre barnet etter badet?

Ja. Det er en god idé å smøre barnets hud rett etter badet. Så absorberes kremen godt.

Skal du bruke sjampo på babyen?

Helt små barn trenger ikke hårsjampo. Det er som regel nok å skylle håret med vann. Hvis barnet har mye hår, kan du bruke babysjampo som masseres forsiktig inn i håret og skylles ut.

Er allergi arvelig?

Både arv og miljø spiller en rolle for om barn utvikler allergi og barneeksem. De fleste har foreldre eller søsken som har eller har hatt høyfeber, astma eller barneeksem.

Hvilke hudproblemer kan små barn få?

Det er veldig vanlig at små barn får tørr hud, skurv, knopper og rød stump. Du kan lese mer om de vanlige hudproblemene her. hvilken kilde er det? lho

Hvor sitter eksem hos barn?

Når barnet er under ett år, starter eksem som regel på kinnene, haken og i hodebunnen. Hos større barn er barneeksem mest vanlig i albuen, knehaser og på hender, håndledd og ankler.

Formaldehydallergi - hva skal du være oppmerksom på?

Formaldehyd eller formaldehyddonorer kan gi allergi. Stoffene brukes til å konservere deodoranter, kremer, sjampoer, sminke og vaskemidler. Hvis sminke og pleieprodukter inneholder formaldehyd eller formaldehyddonorer, skal det oppgis på produktet. Vær på utkikk etter navn som:

 • Benzylhemiformal
 • 2-bromo-2-nitropropan-1,3-diol
 • 5-bromo-5-nitropropan-1,3-diol
 • Diazolidinyl urea
 • DMDM hydantoin
 • Formaldehyd
 • Midiazolidinyl urea
 • Metenamin
 • Paraformaldehyd
 • Natrium-hydroksymetylglysinat
 • Quaternium-15 (er den formaldehyddonor som avgir mest formaldehyd)

Det kan også være formaldehyd i rengjøringsmidler, skjæreolje, maling og papir. Videre brukes formaldehyd til å fremstille plast, vannbasert maling, lim, lakk og byggematerialer.

TOP