Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Vinter

Vinter

Vinterhud

Huden blir lettere tørr i iskald vinterluft. Du kan hjelpe barnets hud ved å smøre den hyppig med en god fet krem. Dermed opprettholder du hudens fuktbalanse og motvirker uttørking og irritasjon. Bruk en krem uten parfyme og farge.

Små barn og krem

De fleste barn med barneeksem har det verst om vinteren. Du kan ikke bruke for mye krem. Men ikke alle barn liker å bli smurt. Prøv å gjøre det morsomt og hyggelig. Sett på god musikk, lag "snøvær" med kremen på huden og start med å smøre de stedene som barnet liker. La gjerne barnet hjelpe til selv.

Tørre kinn

Små barn får lett tørre, ru og røde kinn. Smør derfor kinnene ofte med en god krem. Spesielt når det er minusgrader, er det klokt å velge en fet krem.

Beskytt små hender

Huden på hendene er spesielt utsatt i vinterkulden. Ta på barnet votter eller hansker når det er ute. Og beskytt huden med en pleiende krem uten parfyme og farge. Husk spesielt oversiden på hendene.

Vintertørre lepper

Små lepper er ekstra utsatte i vinterkulden. Hvis barnets lepper er svært tørre, så smør dem med en god leppepomade eller en fet krem som kan virke natten over. Velg alltid produkter uten parfyme og farge.

Fastelavn og sminke

Vær forsiktig med sminken når barnet skal kles ut til fastelavn. Sminken kan inneholde stoffer som kan gi allergi. Hold deg til produkter uten parfymestoffer og hvor du kan lese hva de inneholder. Velg heller faste farger fremfor flytende, og la ikke sminken sitte for lenge. Bruk en god fet krem under sminken.

Unngå "statiske" klær

Om vinteren når luftfuktigheten er lav, kan du bruke et skyllemiddel for å fjerne statisk elektrisitet i klær. Spesielt syntetiske tekstiler kan bli "statiske". Et godt skyllemiddel, uten parfyme og farge, mykgjør klærne slik at det ikke sjenerer sart hud så mye.

Sov godt uten støvmidd

Støvmidd trives dårlig i tørre og lune rom, hvor luftfuktigheten er lav. Sørg derfor for å lufte ut rommet hvor barnet ditt sover, og hold temperaturen på 20 grader på dagtid. Vask dyner, puter og overmadrasser ved 60 grader fire ganger om året og vask sengetøy hver eller annenhver uke.

TOP