Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Sommer

Sommer

Barn og solen

Beskytt barnet mot skarp sommersol med solkrem, sommerhatt og lette klær. Unngå solen mellom 12-15 da strålene er sterkest. Helt små barn som ikke kan krabbe eller gå, må ikke plasseres i direkte sol. Barn liker ikke å bli smurt med solkrem. Prøv å gjøre det morsomt og hyggelig. Sett på bra musikk, lag "leopardflekker" med kremen på huden. La gjerne barnet hjelpe til.

Sommer og bading

Husk å få vasket solkrem, havvann og klorvann av barnets hud etter en sommerdag. Gi barnet ditt et kort og kjølig bad, så du unngår å tørke ut den sarte huden. Smør barnet med fuktighetskrem rett etter badet.

Våtservietter

Ta med våtservietter når dere er på farten. De er gode å ha for hånden når du ikke har vann eller såpe i nærheten. Husk å se etter Astma-Allergi-merket, så du minimerer risikoen for hudutslett.

Bort med flekkene

Du kan fjerne spor fra is og sjokolade på barnets klær ved å gni litt ufarget oppvaskmiddel på flekkene før vask og deretter vaske plagget med et pulvervaskemiddel. Pulver er mer effektivt enn flytende. Samme metode kan fjerne fettflekker fra grillmat og dressing.

Tørt sommerhår

Hvis barnets hår er floket og tørt av sol og saltvann, så gi det en omgang med litt balsam uten parfyme etter hårvask. Gre forsiktig gjennom håret før du skyller ut balsamen.

TOP