Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Vår

vår

Pass på solstrålene

Det er godt for store og små å komme ut i vårsolen. Men husk at huden slett ikke er vant til solens skarpe stråler på denne årstiden. Beskytt huden med solkrem, og opphold deg ikke i solen for lenge om gangen.

Hold pollen utenfor dørene

Pollensesongen starter allerede tidlig på våren, da pollen fra or, hassel og bjørk kommer i luften. Hvis barnet ditt er allergisk mot disse, er det en god idé å lufte morgen og kveld, da pollenmengden er lavest. Unngå også å tørke klær utendørs, og å ta med bjørkegreiner og seljegreiner innendørs.

Skyll bort pollen

Du kan unngå at barnet tar med seg pollen i sengen ved å vaske eller skylle barnets hår før sengetid. Du kan også hjelpe barnet med å bli kvitt pollen ved å skylle øyne og nese med isotonisk saltvann. Hvis barnet har pollenallergi, kan det være nødvendig å snakke med legen om medisinsk behandling.

Ta vårrengjøringen

Når lyset kommer, er det deilig å få tatt vårrengjøringen. Det er også godt for allergiske barn å bli kvitt støv, skitt og støvmidd. Kom til i alle kroker, hjørner, skap, bak møbler og vask vinduer, gulv, dyner, puter og tepper. Velg produkter med Den Blå Krans.

Smør eksemhud

Hvis barnet har eksem, er det ikke bare om vinteren at barnet trenger hjelp mot tørr hud. Smør barnet daglig med en uparfymert krem. På våren må du kanskje skifte til en krem som ikke er så fet.

Vask nye klær

Hvis barnet har nye klær, vask dem 1-2 ganger før bruk. Nye klær kan inneholde kjemikalierester, som kan gi allergiske reaksjoner, utslett og hudirritasjon.

TOP