Vi jobber med å utvikle en ny hjemmeside og beklager ulempene dette kan påføre.

Høst

høst

Halloween-sminke

Vær forsiktig med sminken når barnet skal kles ut til halloween. Sminken kan inneholde stoffer som kan gi allergi. Hold deg til produkter uten parfymestoffer og hvor du kan lese hva de inneholder. Velg heller faste farger fremfor flytende, og la ikke sminken sitte for lenge. Bruk en god fet krem under sminken.

Vind, regn og røde kinn

Det ustabile høstværet kan få barneeksem til å bryte ut. Spesielt små barn får lett tørre, kløende og blussende kinn. Det beste du kan gjøre er å forebygge med en god fet krem uten parfyme og farge.

Tørre lepper

Små barns lepper er ganske sarte overfor værskiftet mellom sommer og høst. De blir lett tørre. Gi dem derfor ekstra pleie. Beskytt dem med en god fet krem eller leppepomade uten parfyme og farge. La den gjerne virke natten over.

Beskytt små hender

Små hender uten hansker er utsatte i høstvind og -vær. Beskytt barnets hender med en fet håndkrem som er merket med Allergi-merket Den Blå Krans. Husk spesielt oversiden på hendene.

Svømmehall og hud

Barn elsker en tur i svømmehallen og badeland. Men klorvann kan irritere sart hud. Hvis barnet ditt har tørr hud eller eksem, smører du det med fuktighetskrem før det kommer i vannet. Så irriterer ikke klorvannet huden like mye. Vask klorvannet av huden etterpå, og smør barnet med en fuktighetskrem igjen.

Håndvask mot bakterier

Det er sesong for snørrete neser, forkjølelse og nysing. La barnet ditt vaske hendene slik at det ikke sprer "basselusker". Bruk alltid en mild såpe uten parfyme og fargestoffer.

Tid for impregnering

Det er på tide å finne fram kjeledressen. Husk at impregneringen holder lengre hvis du vasker kjeledressen riktig. Bruk et skånsomt vaskemiddel uten enzymer og følg vaskeanvisningen nøye, så du kan bevare smuss- og vannavvisningen i lengre tid.

TOP